Skip to content

7 spørsmål vi får om overgangen fra Visma lønn til Payroll

Jonas Andrè Nilsen 26.jun.2024 17:39:05
Føler du deg alene i overgangen fra Visma lønn til Payroll

Vi får mange spørsmål om overgangen fra Visma lønn til Payroll og det betyr at vi prøver å svare på de i en artikkel her 💡

 

I høst så skal uendelig mange kunder flytte fra den gode, men litt gamle Visma lønn. Det er jo bra, men det skaper også en del frykt, bekymringer og kanskje spørsmål?

Det kommer til å bli trangt om plassen i høst, men prosessen for å flytte fra Visma lønn til Payroll har blitt så bra at det handler bare om planlegging og bestemme seg. Ikke vent, men book din tid i dag så du ikke står der i desember også er det kjørt. 

Noen spørsmål vi har fått:

1. Hvorfor flytter dere uten kost når jeg har et tilbud på 30 000 kr fra eksisterende partner på samme jobben? 

Vi ser på lønn som et langsiktig kundeforhold og alle her jobber med Payroll. Nå har også flyttefabrikken til Visma blitt så effektiv og bra at vi trenger svært lite tid på selve flyttingen. Dere har et Visma system og skal til et Visma system, det synes ikke vi bør koste noe. 

2. Jeg ønsker å kjøre lønn internt fortsatt, må jeg sette bort lønn siden dere er et regnskapskontor?

Nei, vi er akkurat som en hvilken som helst Visma partner. Forskjellen er vel at vi faktisk kjører lønn for kunder hver mnd i Payroll. Bortsett fra det så kan du fortsette med lønn internt og vi har en vanlig support avtale som du er vant til. 

3. Må jeg bytte til dere som partner eller kan dere flytte meg uten kost og bli der hvor jeg er?

Du må bytte til Cloud Controller som din nye partner for at denne prosessen skal gå smooth. Det et også viktig for oss at du er kunde av oss for at vi skal kunne supportere og hjelpe deg uten masse styr. Uansett så fikser vi alt dette så du trenger ikke tenke på det. 

4. Hva om jeg har et Visma ERP system (Visma Business, Visma Global, Visma.net) og bytter til dere på Payroll, er det mulig?

Selvsagt. Det er kun Payroll som er koblet til oss rent administrativt. Alt av integrasjoner ol du har mot et Visma ERP system blir helt likt. Du får support hos oss på lønn og din Visma partner på ERP. Like enkelt som i dag da dette ofte er helt forskjellige avdelinger uansett. 

 

Les mer om overgangen fra Visma lønn til Payroll her

 

5. Er det en forventning at jeg må sette ut lønnskjøringen til dere etterhvert?

Nei, ikke i det hele tatt. Du kan velge akkurat hva du ønsker. kjør det internt som i dag og fortsette med det så lenge du ønsker. Du kan få oss til å hjelpe deg når du trenger det, feks ved sykdom eller ferie eller du kan sette ut selve lønnskjøringen og ta HR oppgavene selv. Du har nå mange muligheter og valg, men vi forventer ingenting av deg. 

6. Er alt 100% digitalt og må jeg snakke med en AI robot siden dere flytter uten kost?

Hehe, nei selvsagt så er vi mennesker og du snakker med oss som virkelig kan lønn. Alt med en menneskelig touch og sammen med Visma sitt Learning Universe så blir dette så bra. 

7. Hva hvis ting ikke går helt som det skal mot første lønnskjøring i Payroll?

Vi er med deg på første lønnskjøring og sørger for at dette er riktig og på plass. Vi har også noen som kan Visma lønn hvis det skulle bli nødvendig, men slapp av, dette fikser vi sammen. 

 

Håper dette svarte på en del av spørsmålene du har?
Vi er også her for å svare på det du måtte ønske så det starter med et hei!

Les mer om overgangen fra Visma lønn til Payroll her