Skip to content

"All inclusive" lønn og HR - hvorfor er det så vanskelig å forklare?

Jonas Andrè Nilsen 26.mar.2024 08:19:56
Kaos i skyen

Vi har valgt å kalle det "All inclusive" og prøver å utfordre det tradisjonelle når det gjelder lønn, HR og tjenestene rundt. 

Hvorfor gjør vi dette?

For det første så handler det om forutsigbarhet, både for deg som kunde og oss som lønn og HR partner. Vi ønsker at det skal være lett å velge oss og at det er lett å vite hva det koster når bedriften din vokser. 

Hvis jeg setter meg på utsiden og er kunde og leter rundt etter lønn og HR tjenester så blir jeg helt svimmel. Det er nesten umulig å sammenlikne. Det å være kunde er jammen ikke lett og hva i alle dager skal du velge?

De fleste har en pris for overføring (flytte av data) fra gammelt til nytt system. Så finnes det en systemkost. Den er sjelden med i prisen på selve lønnstjenesten. Så kommer det priser per ansatt. Så kommer det timer for tillegg og ofte en liste så lang som et vondt år på hva som ikke er inkludert og som vil dukke opp nesten hver mnd i form av en ekstra faktura. 

Hva er egentlig totalsummen du betaler per mnd for alt som har med lønn og HR å gjøre?
Det er nesten umulig å si og du får ikke det svaret før du er langt inne i kundeforholdet og kan se på de siste 6 mnd og dele på 6 for å finne snittet per mnd.  

Derfor har vi laget 2 pakker som er "all inclusive". Ja jeg setter det i "", men det er for å være tydelig på at for at vi skal få til en forutsigbarhet så må vi jobbe sammen om bruke de mulighetene som ligger i systemene nå. Ikke sende Excel ark med utlegg eller mailer med bilder av kvitteringer osv. 

La meg forklare. 

Pakke 1 - Payroll som en tjeneste.
Inkluderer både systemet fra Visma, lønnskjøring fra oss og all håndtering rundt lønn. Du får mao en faktura, både på systemet (Payroll smart) og tjeneste fra oss. Ikke noen overraskelser her. Her skal vi jobbe sammen og du skal sørge for at de ansatte bruker app'en til å legge inn ferie, fravær og utlegg. Vi koordinerer med deg og sjekker alt før lønn utbetales. Prisen starter på 399 kr per mnd per ansatt og går nedover. Ja nedover fordi det blir billigere jo flere ansatte du er. Forutsigbart og du trenger ikke å sitte med noen kompetanse internt på lønn. Det tar vi oss av. 

Pakke 2 - Payroll og Dottie HR som en tjeneste.
Payroll er lønn og Dottie HR er Visma sin nyeste tjeneste for HR. Endelig så har vi den perfekte delingen mellom deg som kunde og oss som partner på lønn / HR.
Du jobber i Dottie HR og sørger for at alle prosesser internt er på plass. Du kan lage alt fra gode onboarding rutiner til digital signering av arbeidsavtale, nyheter, sjekklister, lønnsjustering osv. Her har du et verktøy som gir deg full kontroll på alle ansatte. Vi jobber i Payroll og sørger for at alt rundt lønn er håndtert og på konto til riktig tid alltid. 
Sammen jobber vi i en totalløsning som gjør oss til et sterkt team. Ikke minst, vi tar oss av lønn og du som tidligere har jobbet med lønn kan fokusere på de ansatte og sørge for at alt er på plass. Vinn - vinn, ikke sant?

Her får du Payroll, Dottie HR og alle tjenestene fra oss til 499 kr per ansatt per mnd og nedover. Ja, samme her, jo flere ansatte jo billigere. Du får uansett kun 1 faktura fra oss. Så enkelt og igjen vi har ansvaret for lønn, lover og regler og bistår med både HR og rutiner. 

 

Vi synes jo dette er utrolig lett for deg som kunde og ikke minst gir en god verdi, men skjønner at det er vanskelig å forstå. Spesielt når alle har forskjellig modeller. 

La meg vise deg et eksempel på 20 ansatte med både lønn og HR.

Vi kaller dette tradisjonell metoden:

- Migrerering fra Visma lønn til Payroll - 20 000 kr (engangsbeløp som kan variere)

- Payroll Smart lisens - 20 x 87 kr = 1740 kr per mnd

- Dottie HR lisens - 20 x 85 kr = 1700 kr per mnd

- Support (ofte ca. 35 % av lisensen til Visma. Mange opererer med et minstebeløp på 1500-2000 kr per mnd) = 1204 kr per mnd. 

- Timer for bistand (umulig å si noe om)

- Du har alt ansvar for lønn og gjør selve lønnskjøringen og alt rundt. Krever kompetanse og at du holder deg oppdatert på lover og regler og ikke minst blir en ekspert i Payroll, hvis ikke løper timene til bistand. 

Totalt ca. 20 000 kr i overføring/flytting og 4 644 kr per mnd hvor Payroll og Dottie HR blir fakturert fra Visma og support + timer hver mnd fra partneren eller byrået. 

Så vår pakke som vi kaller Control Payroll + Dottie - 20 x 499 kr = 9 980 kr per mnd. Inkluderer alt av lønnskjøring, rapportering til myndigheter, lover og regler og ikke minst bistand til Dottie HR. Alt fakturert fra oss. Ingen timer eller andre kostnader hvis det ikke er avtalt. Lett for deg og du kan fokusere på de ansatte og gode rutiner og prosesser der. 

Forskjellen er da 5 336 kr per mnd som inkluderer alt av tjenester rundt lønn og HR. Vi spiller deg som var på lønn tidligere god og du kan fokusere på andre oppgaver som gir selskapet større verdi (ansatte er dyrt og sørge for at de er happy er viktigst) 

Var dette lett å forstå? Alt inkludert som en tjeneste levert rett fra oss 🤩

Skjermbilde 2024-03-26 kl. 08.00.57